"En ganska väntad startelva"

ANNONS
|

Anders Svensson bänkas och Pontus Wernbloom och Rasmus Elm startar. Din kommentar?

- Med tanke på förbundskapten Erik Hamréns val och uttalanden under de senaste samlingarna så är det ganska väntat att Svensson startar på bänken i kväll.

Utveckla "uttalat sig"?

- Kanske framför allt hur han har valt att spela mot Brasilien och Kina i de två senaste landskamperna, där Hamrén tydligt visat att han vill fasa in framtiden redan nu. Även under träningarna har han sänt samma signaler, då Anders Svensson spelat en hel del mittback, bakom Elm och Wernbloom, och hela tiden hjälpt till att coacha dem och peta i detaljer i positionsspel och annat. Med "uttalat sig" menar jag förbundskaptenens ord om Svensson efter Kinamatchen, där han betonade Elfsborgsspelarens betydelse i landslaget även när han inte spelar, samtidigt som han sa att man ska ha "respekt för tidens tand".

ANNONS

Är det rätt att starta med Pontus Wernbloom och Rasmus Elm?

- Mitt svarblir lite tvetydigt, eftersom jag fortfarande tycker att Anders Svensson är bäst på den positionen i dag och en spelare som kan sätta fart på passningsspelet - vilket kommer att behövas i kväll. Men mot Kazakstan ska Pontus Wernbloom och Rasmus Elm kunna göra det lika bra och jag förstår och kan hålla med Hamrén när han redan nu väljer att börja fasa in framtiden.

ANNONS