Emma fäktar mot OS

ANNONS
|

22 fäktare, två OS-platser. På fredagen flyger Emma Samuelsson till Bratislava för att försöka knipa den ena.

- När jag vann den svåraste världscuptävlingen som finns för tre veckor sedan kände jag att jag kan vinna i London också, men först måste jag ta mig dit. Det ska bli skönt att OS-kvalet äntligen blir av nu, jag har tänkt på det så himla länge, säger Samuelsson.

Fjolåret var, som GP tidigare har berättat, motigt på grund av skador och uteblivna resultat. Men nu är Göteborgs-fäktaren, åtta i Peking-OS för fyra år sedan, verkligen på gång igen.

De europeiska fäktare, som ännu inte har kvalificerat sig genom en tillräckligt bra placering för laget, eller individuellt på världsrankningen, möts nu i Bratislava. En fäktare från varje nation deltar.

ANNONS

- Jag är rankad 19:e i världen och det är inte tillräckligt den här gången. Det blir en tuff kvaltävling. Men jag ska göra så gott jag kan, det skulle vara himla kul att vara med på OS.

I tävlingen i Bratislava deltar två fäktare med en bättre position på världsrankningen än Emma. Det är Emese Szasz, Ungern, på 14:e plats och den legendariska fransyskan Laura Flessel-Colovic på 15:e plats.

- Jag tycker att Szasz är världens bästa fäktare, så henne hoppas jag stöta på först i finalen.

Carl Frisell, Djurgården, tävlar i herrklassen som avgörs på söndag.

ANNONS