Elmander kan missa EM

ANNONS
|

Det var i första halvlek av den avslutande och avgörande ligamatchen mot Fenerbahce som Elmander glidtacklades av en motståndare. För landslagets team manager, Marcus Allbäck, berättade den svenske landslagsforwarden att det var en helt jysst tackling.

- Sen gled motståndaren vidare och träffade Johans fot i full fart med sitt knä.

Johan Elmander fördes till sjukhus och enligt Galatasarays läkare, som pratat med Sportbladet, visade röntgen en spricka i ett mellanfotsben i höger fot.

Läkaren, Kunduracioglu Burak, säger att han bedömer chanserna för EM som mycket små och att rehabiliteringen tar sex-åtta veckor.

- Johan har fått ett stödgips för att klara resan hem i morgon. Och han har med sig plåtarna så Leif Swärd kan titta på dom. Sen gör Leif en egen röntgen också, berättar Marcus Allbäck, som inte vill kommentera den turkiske läkarens uppgifter.

ANNONS

Elmander anländer till Göteborg under eftermiddagen. Klockan 18.00 är det tänkt att EM-truppen ska presenteras direkt i TV4.

Hur tänker ni kring uttagningen, tar ni ut fler än 23 spelare för att hålla fler dörrar öppna?

- Vi tänker väldigt mycket nu. Vi kommer att presentera en trupp i morgon, men har inte exakt beslutat hur den ska se ut. Det kan bli 23 spelare, det kan bli några färre, eller några fler, säger Allbäck.

Senast 29 maj måste truppen anmälas.

Marcus Allbäck har pratat med Johan Elmander flera gånger under söndagen.

- Johan sa att han brukar vara negativ när han får sådana här skador, och han har ont. Jag försökte peppa honom.

ANNONS