Elitspelare döms för skadegörelse

En elitfotbollsspelare som har tillhört flera klubbar i Västsverige döms för skadegörelse i Varbergs tingsrätt. Ett vittne ska ha sett spelaren slå sönder rutorna på en bil. Fotbollsspelaren nekar till brott.

ANNONS
|

Det var sommaren 2020 som mannen, som fortfarande är aktiv och tidigare har spelat för några av Västsveriges stora fotbollsklubbar, befann sig i Falkenberg där brottet han misstänks för har ägt rum.

I förhör har han tidigare uppgett att han var i Falkenberg för att skjutsa en kvinnlig anhörig till Göteborg och att han satte sig i bilen med kvinnan och åkte hem.

Enligt domen ska han dock först ha utfört skadegörelse på en bil som stod parkerad på gatan, en bil som tillhörde målsäganden.

Ett vittne observerade en man som krossade rutorna på bilen med hjälp av vad som beskrivs som en hammare samt en skruvmejsel. Även däcken på bilen var uppskurna.

ANNONS

Efter att vittnet observerat mannen noterade hen registreringsskylten på mannens bil när den försvann från platsen – bilen visade sig tillhöra fotbollsspelaren.

Åtal mot spelaren, som hela tiden har nekat till brott, väcktes för skadegörelse 2020.

På måndagen kom domen i Varbergs tingsrätt. Spelaren får en villkorlig dom för skadegörelse och döms också till 40 dagsböter.

Fotbollsspelaren, som även har meriter från proffsspel utomlands, ska också betala en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS