Albin Ekdal under fotbolls-VM i Ryssland.
Albin Ekdal under fotbolls-VM i Ryssland.

Ekdal bekräftar Sampdoria-övergång

Albin Ekdal spelar sin fotboll i Serie A-klubben Sampdoria i höst. Sveriges VM-mittfältare bekräftar övergången för Expressen.

ANNONS
|

Efter tre år i Tyskland och nedflyttade Bundesligalaget Hamburg återvänder Albin Ekdal till Italien och Serie A. Innermittfältaren, som startade i samtliga av Sveriges fem matcher vid sommarens VM-slutspel i Ryssland, är endast detaljer från att skriva under ett kontrakt med Sampdoria som slutade på tionde plats i ligan förra säsongen, enligt Expressen.

– Jag ser fram emot en ny säsong och känner mig mycket motiverad och sugen på det här nya äventyret. Tack till Sampdoria för den här möjligheten (...) Även stort tack till HSV (Hamburg) och alla kring klubben som alltid behandlat mig bra och alla fans för en support som varit fantastisk, säger Albin Ekdal till tidningen.

ANNONS

29-åringen från Bromma, som tidigare representerat italienska klubbar som Juventus, Cagliari, Bologna och Siena, läkarundersöktes under måndagen och ska skriva på ett kontrakt över tre år med option på ett fjärde. Övergångssumman landar på motsvarande 25 miljoner kronor, enligt Expressen.

– Det är skönt att det är klart och att det blev en så pass bra helhetslösning fotbollsmässigt, socialt och ekonomiskt. Sampdoria är en klassisk Serie A klubb med något riktigt spännande på gång. Det märks på deras intresse för Albin att han ses som en nyckelspelare, säger Ekdals agent Martin Klette till tidningen.

Fakta: Albin Ekdal

Född: 28 juli 1989 (29 år) i Stockholm.

Position: Innermittfältare.

Moderklubb: Brommapojkarna.

Seniorklubbar: BP (–2008), Juventus (2008–2009), Siena (2009–2010), Bologna (2010–2011) Cagliari (2012–2015), Hamburg (2015–2018), Sampdoria (2018–).

Landskamper/mål: 39/0.

ANNONS