Efter VM börjar OS-arbetet

VM är över för damåkarna. Då börjar planeringen för nästa mästerskap. Om lite mer än en vecka väntar en rekresa till OS-orten Pyeongchang.

ANNONS
|

Den 27 februari sätter sig de svenska damåkarna på planet till Sydkorea för att bekanta sig med OS-miljön i Pyeongchang.

Frida Hansdotter, färsk VM-trea i slalom, anser att det är ett viktigt steg på vägen mot nya medaljer.

- Jag är inte så beroende av backarna men jag tycker att det är skönt att ha varit där och sett allt runtomkring. Man vet vad man kommer till, vart man ska gå och vad man ska göra. Det tycker jag är väldigt viktigt. Att vara där och se vad som komma ska, säger hon.

ANNONS

Herrarna var där förra året och det är mycket som ska planeras.

- Vi kollar hur vi ska ladda innan, var ska vi vara och när vi ska flyga in och ut. Låter åkarna bekanta sig med backarna, med hotellen och omgivningen. Det är en viktig resa, säger alpinchefen Tommy Winter.

Ett mästerskap i Asien är speciellt och livet i OS-byn inte helt enkelt.

- Det är ganska svår logistik när det är åtta timmars tidsskillnad. Man måste vara på plats ganska långt i förväg. Vi planerar dag för dag, nästan timme för timme. Vart tar man vägen när någon blir magsjuk? Vad gör vi mellan team-eventet och teknikdelarna? Man ruttnar ganska snabbt i en OS-by.

Winter har fått kritik för den höga målsättningen i VM: sex medaljer. Så hur många ska det bli i OS?

ANNONS

- 38.

S:t Moritz, TT:s utsände

ANNONS