Efter dopningsskandalen – börjar plugga på Harvard

Maria Sharapova har varit rejält i ropet under året – men inte på grund av sitt spel på banan. I stället har dopingavstängningen stulit fokus. Under sin avstängning har Sharapova nu ett nytt projekt på gång – studier på prestigefyllda Harvard Business School.

ANNONS
|

Maria Sharapovas 2016 har inte blivit vad superstjärnan tänkt sig. Skador har gjort att hon haft svårt att prestera efter Australian Open.

Trots det har hon varit i händelsernas centrum – men av en mindre smickrande anledning. I mars erkände Sharapova att hon testat positivt för det från årskiftet dopingklassade preparatet meldonium.

Ett beslut som chockade tennisvärlden och som fick flera av hennes stora sponsorer att avbryta sina samarbeten med henne.

Efter en utdragen process stod det i början av juni klart att Sharapova stängs av i två år. Ett beslut hon själv motsatte sig och meddelade att hon skulle kämpa emot.

ANNONS

Hon har därmed missat franska öppna och Wimbledon och kommer inte heller kunna spela i OS i Rio de Janeiro.

Men hon sitter inte sysslolös trots det. Under onsdagen meddelade Maria Sharapova via sitt twitterkonto att hon ska börja studera på prestigefyllda Harvard Business School.

"Jag är inte säker på hur det här hände men hej Harvard! Kan inte vänta på att börja programmet", skriver Sharapova.

ANNONS