Efter bråket - nu slår Rissveds tillbaka

Jenny Rissveds missar VM efter ett infekterat reklambråk. Nu berättar OS-guldmedaljören själv om sina känslor. ”Jag känner mig ledsen, jag känner mig utnyttjad”, skriver hon på Instagram.

ANNONS
|

Bakgrunden till bråket är att Svenska cykelförbundet inte tillåter landslagsåkare att tävla iVM i Australien i september om de inte bär förbundets sponsrade hjälmar och glasögon. Flera cyklister har vägrateftersom de är fast i sina personliga sponsorkontrakt.

En av dem är OS-guldmedaljören Jenny Rissveds som nu för första gången bryter tystnaden efter beskedet att hon missar mästerskapet.

Berättar på Instagram

"Jag känner mig ledsen, jag känner mig utnyttjad, och vore det inte för människorna runt omkring mig som kämpar dag och natt för mina rättigheter hade jag varit allvarligt bekymrad för min framtid” skriver Rissveds på Instagram och fortsätter:

"Det här har pågått sedan februari i fjol, då mitt namn såldes och kontrakt tyvärr blev påskrivna över huvudet på mig."

ANNONS

Rissveds inte ensam

Rissveds riktar inte kritik direkt mot förbundet, men beskrivermänniskor som är "för svaga och för stolta för att svälja sin stolthet".

"Jag är säker på att alla som läser hela det här inlägget vet vem som står på min sida och vem som inte gör det i den här konflikten", skriver Rissveds.

Förutom Jenny Rissveds missar ocksåIda Jansson och Alexandra Engen VM av samma anledning.

ANNONS