Edin inför semifinalen: En härlig känsla

Sverige är klart för medaljkamp i curling-VM. Efter en förlust och en seger i de avslutande grundomgångarna väntar nu hemmanationen Kanada i semifinal. "Vi går in i slutspelet med en härlig känsla", säger Niklas Edin.

ANNONS
|

I grundspelets näst sista match blev det förlust mot USA, med 3–7. Rasmus Wranå säger i VM-arrangörens intervju att de låg rätt bra till i början av omgångarna.

- Men vi fick inte igenom spelet i slutet, fick inte till det exakta spelet. Men vi kommer tillbaka starkare, säger Wranå.

Och visst gjorde svenskarna det. Nederländerna, som blev näst sist i grundserien, var aldrig nära att pressa svenskarna och gav upp efter åtta omgångar.

ANNONS

Niklas Edins lag vann nio av elva matcher i grundserien och slutade tvåa efter obesegrade Kanada. De två bästa lagen möts i semifinal, natten mot lördag. Segraren går direkt till final medan förloraren får en ny semifinalchans mot segraren i kvartsfinalen, Schweiz eller USA.

"Vi började den här VM-veckan bra och nu går vi in i slutspelet med en härlig känsla. Vi har vissa saker att arbeta med och Kanada blir såklart tuffa att möta, men vi har en nivå till att plocka fram. Om vi spelar som vi gjorde under första delen när vi möttes i grundserien och inte rör till det, då kan det gå vägen", säger Niklas Edin till curlingförbundets webbplats.

I det svenska laget spelar förutom Edin och Wranå även Oskar Eriksson och Christoffer Sundgren.

TT

ANNONS