Sofia Olofsson.
Sofia Olofsson.

Dundersuccé - fyra svenska VM-guld

Svenskorna gör dundersuccé i thaiboxnings-VM i Jönköping - och tog fyra guld under lördagen. – Vad fan var det som hände? undrar superskrällen Patricia Axling.

ANNONS
|

Först gick det stora svenska guldhoppet, Sofia Olofsson, ut och dominerade sin final mot ryskanNatalia Diachkova - som var chanslös i tre raka ronder.

Olofsson vann 54-kilosklassen efter en riktig finalkross.

- Så jävla skönt, helt underbart, säger hon till budokampsport.se

Knappa timmen senare var det landslagsdebutanten och superskrällen Patiricia Axlings tur att försöka knipa ytterligare ett svenskt VM-guld - nu i 57-kilosklassen.

Även där stod en ryska ivägen i form avJulia Berezikava. Finalen blev en jämn historia där svenskan låg under efter första ronden. Hon lyckades dock vända och vinna och skrällen var ett faktum.

- Jag är lite chockad. Jag går fyra matcher i VM, jag är debutant och vinner guldet, säger hon till budokampsport.

ANNONS

Som om det inte vore nog klev ytterligare en svenska fram och plockade hem det tredje svenska VM-guldet en stund senare. Bea Malecki tvingade domaren att bryta matchen i den tredje ronden mot turkiska finalmoståndaren Bediha Tacyildiz i 67-kilsoklassen.

- Nu är jag fan bäst i världen, säger hon efter segervrålet.

Den svenska dominansen fullbordades när Anna Strandberg slog ytterligare enryska,Anna Tarasava, och kammade hem det fjärde svenska guldet i 71-kilosklassen.

- Jag vann på ren vilja.Det här är stort, svårt att ta in, konstaterade hon.

ANNONS