Dubbla skrällar i klassiska FA-cupen

Klassiska FA-cupen brukar alltid bjuda på några sköna skrällar och årets upplaga är inget undantag. Shawn McCoulsky blev stor hjälte för League Two-laget Newport när de slog ut Leeds.
Även storlaget Arsenal skickade ur turneringen – medan lokalkonkurrenten Tottenham som vanligt kunde lita på Harry Kane.

ANNONS
|

Kanes målform verkar aldrig kunna ta slut. I ligan har han redan gjort 18 mål och i går stod han för två till när hans Tottenham skickade ut AFC Wimbledon ur FA-cupen med 3–0. Noterbart är att Tottenham hade hela 81 procent av bollinnehavet i matchen. Försvararen Jan Verthongen gjorde lagets tredje mål.

För Arsène Wengers Arsenal gick det sämre Amerikanen Eric Lichaj gav sitt Nottingham ledningen med först 1–0, och sedan 2–1 mot de betydligt mer namnkunniga Arsenalspelarna. Det andra målet var en riktig volleypärla och Lichaj – som aldrig gjort fler än två mål på en hel säsong tidigare – firade vilt framför hemmapubliken. Arsenal lyckades aldrig vända matchen i andra halvlek, i stället kunde Nottingham gå ifrån och vinna med 4–2 efter att ha förvaltat två straffar. Därmed är Arsenal utslaget.

ANNONS

Den andra stora skrällen stod League Two-laget (fjärdedivisionen) Newport för, som vann med 2–1 mot Leeds (andradivisionen) efter att Shawn McCoulsky nickat in segermålet i den 89:e minuten.

– Nu är vi i fjärde omgången och eftersom jag är ett Liverpool-fan så skulle jag älska att få möta dem på Anfield. Men jag tar det lag som ger mest pengar för klubben. Förhoppningsvis får vi ett av de stora lagen på bortaplan för pengarna skulle vara jättstora, helt enorma, för den här klubben, säger tränaren Michael Flynn.

I FA-cupen delar man broderligt på publikintäkterna, vilket ger de mindre klubbarna en möjlighet att dra in storkovan på bortamatcher mot storlagen. Det gjorde exempelvis att förra årets skrällag, Lincoln, mer än fördubblade sin årsomsättning efter att man fick möta Arsenal på Emirates i kvartsfinal.

Det fjärde FA-cupmötet i går, mellan Shrewsbury och West Ham, slutade 0–0 och därmed väntar omspel.

ANNONS