Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo.

Drömmål av Ronaldo när "Juve" krossades

Vad har hänt i Real Madrids tio senaste matcher i Champions League med Cristiano Ronaldo på planen? Rätt mycket. Inte minst det här: Portugisen har nätat i samtliga och därmed står han som ägare till ett svårslaget rekord.

ANNONS
|

Real krossade Juventus med 3–0 och som så många gånger genom åren var det Ronaldo som hamnade i fokus. Han tryckte sig fram på Iscos inspel från vänsterkanten redan innan matchklockan visat tre spelade minuter i kvartsfinalen i Turin.

En hård stöt på bollen, Gianluigi Buffon var chanslös och Real tog ett tidigt grepp om tungviktsmötet i Champions League. Samtidigt såg Ronaldo till att bli ensam rekordinnehavare. Han delade tidigare den positionen med Ruud van Nistelrooy.

Konstmål

Men rekordet i alla ära – det var konstmålet 20 minuter in i andra halvlek som överskuggade allt annat den här kvällen.

ANNONS

Med ryggen mot Buffon och målet saxsparkade sig Ronaldo upp och fick perfekt träff. Realtränaren Zinedine Zidane tog sig bokstavligen för pannan och tv-bilder visade hur hemmasupportrar spontant applåderade mästerverket.

Just Juventus verkar också – trots italienarnas normalt starka defensiv – vara något av ett favoritlag för Ronaldo. Målen var hans åttonde och nionde på de sex senaste matcherna mot förra vårens finalmotståndare i Champions League.

Den gången, i Cardiff, slog Ronaldo också till två gånger när Real som första klubb försvarade titeln i turneringen.

Retur att spela av

Världens främste spelare 2017 fullbordade kvällen när han spelade fram Marcelo till 3–0.

På väg mot tredje raka pokalen? Det återstår att se, men segern på bortaplan gör att returen hemma på Santiago Bernabéu är något som mest ska spelas av. Det ska till en genomklappning av historiska proportioner för att Real Madrid ska missa semifinal.

Bayern München är också på god väg att ta sig in bland de fyra som ges chansen att nå finalen i Kiev i maj. Den tyska storklubben går till returen mot Sevilla med 2–1 i ryggen.

Bayern vände

Pablo Sarabia, som hunnit missa en jättechans, gav spanjorerna en drömstart och kort därpå tvingades Bayerns chilenare Arturo Vidal – matchens lirare nyligen mot Sverige på Friends – kliva av skadad. Två smällar på kort tid, men tyskarna skakade av sig motgångarna och kvitterade omgående via ett självmål.

ANNONS

Franck Ribérys tänkta passning prickade Jesus Navas och 1–1 smet turligt in. I andra halvlek styrde Sergio Escudero in Thiago Alcantaras nick, men Bayernspelaren fick officiellt målet och avgjorde den första kvartsfinalen.

TT

ANNONS