Trelleborg firar sitt 1–1-mål mot Djurgården.
Trelleborg firar sitt 1–1-mål mot Djurgården.

Djurgårdens nolla sprack mot Trelleborg

Två matcher, två fullträffar. Är det mittbacken Marcus Danielsson som ska göra Djurgårdens mål i år?

ANNONS
|

Nyförvärvet från Gif Sundsvall, Marcus Danielsson, fick "vikariera" borta mot Östersund i den allsvenska premiären för Djurgården då både Jacob Une Larsson och Jonas Olsson var otillgängliga. Han tog vara på chansen och frälste Djurgården med matchens enda mål.

Då fick han förtroendet på nytt i hemmapremiären mot Trelleborg.

Efter en halvtimme höll han sig framme på den bortre stolpen och stötte in Jesper Karlströms hörna och 1–0 till blåränderna.

- Det är snarlikt det mot Östersund, en intränad variant, den rinner bara rakt igenom och jag kommer på bortre och trycker in den, säger han.

ANNONS

"Hoppas jag inte"

Men hans mål skulle inte bana väg för någon ny trepoängare. Trelleborgs Erik Andersson tryckte in 1–1 i början av andra halvlek och såg till att spräcka Djurgårdens sex matcher och nästan 600 minuter långa nolla. Djurgården forcerade efter det men lyckads inte få till någon utdelning och fick nöja sig med ett poäng i hemmapremiären.

- Det är besvikelse. Vi gör inte vår bästa match men samtidigt har vi chanser för att avgöra, men vi är inte nöjda med vår prestation. 1–1 hemma mot Trelleborg är absolut inte bra, säger Danielsson.

Nu är han, med sina två mål, något oväntat Djurgårdens ende målskytt, två matcher in i årets allsvenska.

TT: Är det du som ska göra målen för Djurgården i år?

- Det hoppas jag verkligen inte, säger han och lägger till ett skratt.

Men han kan åtminstone skryta med att han leder den interna skytteligan än så länge.

ANNONS

- Det gjorde jag redan efter förra matchen. Det är kul, men jag är väldigt tveksam om det håller i sig.

Källström tackades av

Och han som skulle vara backup till det på förhand gjutna innemittbacksparet Jonas Olsson och Jacob Une Larsson. Den sistnämnde var tillbaka, efter sjukdom, i startelvan mot Trelleborg.

- Une var tillbaka och de ville ha med honom i startelvan och då valde man mellan mig och Gunnarsson (Niklas) och jag fick chansen att spela och det är jag väldigt glad för, så får vi se vad han (tränaren Özcan Melkemichel) väljer till nästa helg.

TT: Hur ska Jonas Olsson kunna peta dig nu?

- Haha, det är inte upp till mig att svara på det. Jag gör mitt bästa och hoppas att jag får spela. Sedan vet jag Jonas kvaliteter och status, han är vår kapten, så vi får se helt enkelt. Jag siktar på att spela sen får vi se vad Özcan väljer, säger 29-åringen.

ANNONS

Kim Källström avslutade fotbollskarriären efter förra säsongen. Han tackades av strax före Djurgårdens hemmapremiär. En märkbart rörd Källström höll ett tårdrypande tal och hyllades stort av hemmapubliken.

TT

ANNONS