Djurgården vann svängig match

|

Djurgården ledde med 2-0 inför den tredje perioden. Då vaknade Modo och vände till ledning med 3-2. Men Djurgården kvitterade och vann straffavgörandet sedan Mario Kempe avgjort.

Djurgården tog ledningen redan efter 49 sekunder då 17-årige Mika Zibanejad tacklade undan den nästan dubbelt så gamle NHL-veteranen Byron Ritchie. Zibanejad snodde åt sig pucken och placerade in den mellan benen på Modos målvakt Tuomas Tarkki, vilket även var Zibanejads första elitseriemål.

Djurgården utökade sin ledning efter en fin prestation av Mathias Tjärnqvist. Han åkte igenom Modo-försvaret, fintade ned målvakten och slog in pucken med en backhand.

Men Modo, som inför matchen hade tre raka segrar, kom tillbaka rejält i den tredje perioden. Och det var veteranerna som klev fram. Först reducerade Niklas Sundström i power play sedan han slagit in en retur, och spräckte då samtidigt Owuyas nolla som hade hållit sig i 156 matchminuter. Kort därpå kvitterade Anders Eriksson till 2-2 och med fyra minuter kvar av matchen gjorde Byron Ritchie 3-2 till gästerna.

Men elitseriens hetaste anfallare Daniel Widing kvitterade direkt därpå och matchen fick avgöras på övertid.

Efter en mållös sudden avgjorde Mario Kempe för Djurgården med en kylig straff.