Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/4

"Det viktigaste är att inte bli för glad nu"

Peder Fredricson siktade på att vara bland de tio bästa efter tidshoppningen. Han nådde målet med råge. – En bra start på en lång vecka, var första kommentaren efter segerritten.

Kraven på Peder Fredricson och All in är höga. Inför den avslutande rundan av onsdagens tidshoppning förväntade sig de flesta en felfri runda från OS-silvermedaljörerna. Och Fredricson gjorde ingen besviken. Han red inte bara felfritt, han red dessutom snabbast av alla, vilket gjorde att han såg till att Sverige fick med sig minimalt med fel till nästa omgång.
– Det viktigaste är att inte bli för glad nu, inte för nöjd. Det är alltid en farlig sinnestämning att vara i, säger han om dagens prestation.
Fredricson siktar inte bara på en lagmedalj, utan även på att vara med i toppen individuellt.

Och då gäller det att vara med från start.
– Jag hade planerat att försöka bli bland de tio bästa. Det gäller att inte hamna allt för långt efter inför fortsättningen, säger han.
Han tycker att hästen just nu är bättre än någonsin och att det inte fanns något som inte fungerade under segerritten.

"Det är en bra häst"

Banans näst sista hinder, en röd kombination, ställde till det för många av ryttarna. Att det var en öppen oxer innan, en liten brytsväng som gjorde att man riskerade att tappa rytmen och på det enfärgade bommar, var Fredricsons förklaring till att så många fick problem just där.
– Jag visste att det där röda var det svåraste hindret, men jag var inne och visade honom det när jag kom in. Det är en bra häst och jag litar på honom så jag red som vanligt. Och i dag fungerade det, säger han.

Nu väntar två rundor runt banor som, enligt banbyggare Louis Konickx, är lite mer akademiska än gårdagens. Peder Fredricson vet hur han skall förbereda All in för utmaningen att hoppa högt dagen efter en snabb tidshoppning.
– Alla hästar kommer att hoppa litegrann framåt, för det här är inte ett sätt som vi brukar värma upp på. Det gäller att se till att hästen inte hoppar för mycket framåt, utan att den hoppar uppåt och vänder igenom språnget, säger han.

Läs mer om Rid-EM
Mest läst