"Det hela blev väldigt olyckligt"

Växjö Vipers Christopher Holmér fick uppsöka sjukhus efter att Pixbospelaren Linus Henrikssons klubba träffat honom hårt i ansiktet. Nu har klubben gått ut med ett officiellt uttalande kring händelsen. – Jag har under måndagen haft en dialog med Christopher om händelsen, säger Henriksson.

ANNONS
|

Mötet mellan Pixbo och Växjö Vipers blev en av sportsveriges största snackisar under söndagen, men inte på grund av resultatet.

Vad som fick folk att reagera var en incident där PixbospelarenLinus Henrikssons klubba, i hög hastighet, kom upp i ansiktet på VäxjösChristopher Holmér som fick uppsöka sjukhus efter matchen.

– Jag kände direkt att jag fick en klubba i huvudet och jag kollade direkt att jag inte hade tappat några tänder, sa Holmér till GP efter matchen.

Efter matchen berättade Linus Henriksson att det var en olyckshändelse, drygt en dags distans till incidenten beklagar han det som skedde.

– Jag är hemskt ledsen för att det blev som det blev. Det hela blev väldigt olyckligt och jag skulle väldigt gärna vilja ha den händelsen ogjord så klart. Jag har under måndagen haft en dialog med Christopher om händelsen, säger han i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:Otäck smäll i Pixbos möte med Växjö – fick uppsöka sjukhus

"Vi har gått vidare med detta"

Under måndagen satte sig Pixbo ned och samtalade med Växjö Vipers, senare samma dag gav klubben sitt officiella uttalande om det som hände.

– Jag vill tacka Stefan Angeskog, klubbchef i Växjö Vipers och Niklas Nordén Växjö Vipers SSL tränare, som jag idag på kort varsel fick möjlighet att besöka och sitta ner tillsammans med i Växjö för att hjälpas åt att hantera den uppkomna situationen. Jag fick även en möjlighet att träffa och prata med Christopher på plats i Växjö kring händelsen, säger klubbchef Fredrik Edendahl.

Domarna såg inte incidenten och utdömde inget straff, skriver flera medier. Men efteråt lämnade domarna en rapport till förbundets videogranskningsgrupp som ska studera händelsen och sedan besluta om incidenten ska anmälas för bestraffning.

ANNONS