" Det är så otroligt idiotiskt"

ANNONS
|

Ett 40-tal blåvita supportrar avbröt lördagens träning, klev ut på gräset och ifrågasatte både sportchefen Håkan Mild och spelare.

Vad säger du om det som hänt?

- Det ärfruktansvärt och givetvis inte acceptabelt att komma in och hota någon med sin närvaro. Jag blir otroligt upprörd över hur vissa människor tar sig friheten att kliva förbi alla sorts gränser i den miljö där de berörda ska känna sig trygga och säkra. Det är dessutom en förutsättning för att kunna prestera.

Dessutom undrar jag spontant hur de här personerna tror att deras "uttryck för besvikelse" ska hjälpa IFK Göteborg? Att tro att man kan skrämma fram sportsliga reslutat är bara idiotiskt.

ANNONS

Vad får detta för konsekvenser?

- Varje gång något sådant här händer kommer diskussionen upp - hur öppna kan klubbarna vara?Jag förstår verkligen att en del klubbar kommer fundera både en och två gånger. Det är ju en av allsvenskans stora fördelar jämfört med större ligor, närheten till spelare, ledare och klubben i stort. Jag har verkligen njutit av den respekt som supportrar och spelare/ledare visat varandra på Kamratgården i år - trots stor besvikelse över resultaten. Därför blir jag extra besviken idag.

Är du förvånad över att det händer?

- Både och. Efter IFK Göteborgs förlust borta mot Gefle (0–5) kändes det som att botten var nådd och besvikelsen hos många var nära att explodera. Då var jag beredd på att någonting skulle kunna hända, men både klubben och supportrarna verkade ha förståelse för varandra och skötte dialogen utmärkt. Nu trodde jag att det hade lugnat sig, med en positivare trend i prestationer (bortsett från Kalmarmatchen) och en glad nyhet i värvningen av Mattias Bjärsmyr i veckan.

ANNONS