Deppigt Pixbo efter tungt poängtapp

Det blev delad poäng efter 4-4 i toppmötet. -Tungt, vi hade behövt full pott för att göra ett litet ryck, säger Stephanie Boberg i Pixbo.

ANNONS
|

Efter krossen (seger med14-0!) borta mot Warberg i fredags ställdes Pixbo mot Rönnby hemma i Mölnlycke på söndagen.

Och det började bra.

Hemmalaget tog ledningen genom Amanda Lööv Miljevic efter drygt sju minuter och knappt två minuter senare fick Pixbo straff.

Rutinerade Stephanie Boberg släntrade fram med bollen, blixtrade till och plötsligt satt 2-0 bakom Rönnbys målvakt Helen Bircher.

Hur tänkte du?

– Jag har några olika varianter, men ville först kolla målvaktens sittställning för att se om jag kunde hitta en lucka. Jag såg den med cirka två meter kvar och drog till. Jag var lite sen, hon fick upp handen, men lyckades inte hålla emot, säger Stephanie Boberg.

ANNONS

Den tempofyllda matchen fick dock en scenförändring.

Rönnby reducerade, kvitterade och tog ledningen med 3-2 drygt nio minuter in i den andra perioden.

Strax efter kvitterade Pixbos Linda Andersson, som dessvärre fick lämna matchen i slutet av perioden efter en fotskada.

Med drygt sex minuter kvar tog Pixbo åter både initiativet och ledningen efter 4-3 genom Frida Ahlstrand, en ledning de rödvita lyckades behålla perioden ut.

Fem minuter in i tredje perioden hamnade Stephanie Boberg åter i fokus genom att få matchens enda utvisning (två minuter) efter slag.

Vad hände?

– De fick ett friläge som jag försökte hindra det med hjälp av klubban. Inte mycket att snacka om, det var lite av en panikåtgärd från min sida, säger hon.

Nervöst att sitta vid sidan i det läget?

– Både ja och nej, det är alltid jobbigt vara utanför plan. Å andra sidan vet jag att vi brukar vara bra och stabila under boxplay, så jag var aldrig riktigt orolig, säger Nathalie Boberg.

Mycket riktigt – lagkamraterna redde ut situationen men med knappt hälften kvar av perioden kvitterade gästerna på kontring.

– Bara att konstatera att de är duktiga på det, de ligger där och lurar och slår till snabbt, säger Boberg.

ANNONS

I slutet av perioden pressade mästarlaget Pixbo rejält för att åter få till en ledning i matchen. Dock försvarade sig gästerna bra och hade också en del farligheter framåt.

Vid full tid var det fortfarande oavgjort, något som den intensiva och spännande förlängningen på fem minuter inte kunde ändra på.

– Tungt att vi inte fick till det, vi hade behövt en trepoängare i den här matchen. Dels för att Iksu inte ska dra iväg för långt i toppen, dels för att hålla avståndet till lagen under oss, säger Stephanie Boberg vars Pixbo ligger tvåa i tabellen.

Iksu har ett försprång på sju poäng med Pixbo har samma poäng som trean Täby, men bättre målskillnad.

ANNONS