Charlotte Kalla och Stina Nilsson med sina silvermedaljer.
Charlotte Kalla och Stina Nilsson med sina silvermedaljer.

Delad silverglädje för Kalla och Nilsson

Charlotte Kalla fick sin fjärde medalj och Stina Nilsson sin tredje – och nu preppar båda inför tremilen. Och det låter lovande, Kalla känner sig pigg trots ett långt OS som närmar sig sitt slut.

ANNONS
|

Det var kallt och blåsigt på Medal plaza i vanlig ordning – men Charlotte Kalla och Stina Nilsson led inte av det när de fick sina fjärde respektive tredje medaljer i OS i Pyeongchang efter sprintstafetten. De fick sina silver av IOK-ledamoten Jean-Christophe Rolland.

- Det är fantastiskt att få komma hit och höra fanfaren, man får en väldigt bra känsla, säger Nilsson.

ANNONS

- Det har varit härligt. Ett fantastiskt dygn och att få dela den här upplevelsen med Stina har varit riktigt kul. Man ville som aldrig att kvällen skulle ta slut, säger Kalla.

Staplar medaljerna

Det börjar bli en stor medaljsamling – totalt har de nu sju stycken ihop. Nilsson tänker lägga sina på en hylla, Kalla förvarar sina på nattduksbordet så att de är de sista hon ser när hon går och lägger sig.

TT: Hur har ni firat det här?

- Det ryktas om tårta i morgon. Nu ska vi snart åka tremil så då kan vi behöva lite extra energi, säger Charlotte Kalla och skrattar.

Mästerskapet har varit långt säger hon, och damernas tremil avgörs alltså på den sista dagen i OS, på söndag.

- Jag mår förvånansvärt bra. Oförskämt bra skulle jag vilja säga, efter teamsprinten i går. Jag känner mig väldigt peppad.

ANNONS

TT: Kommer du att stå här igen?

- Det har varit helt fantastiskt att få kliva upp på pallen så många gånger. Jag hoppas att jag ska ha en go känsla under söndagens lopp och kunna vara med och utmana långt fram. Så det är min målbild i dag att göra förberedelserna så bra som möjligt.

"Charlotte stark"

Om värsta konkurrenterna nämner hon norskorna, som alltid är starka.

- Men det finns många och jag vet av erfarenhet av tidigare OS att de som är mest sugna är de som åker fortast.

Just norskorna, eller åtminstone Marit Bjørgen och Maiken Caspersen Falla, var också på plats för att ta emot bronset. Om tremilen och Kalla säger Bjørgen:

- Charlotte är en av de starkaste konkurrenterna men vi är ett starkt lag, det finns fler som har gått bra, säger hon.

ANNONS

Charlotte Kalla har totalt tagit fyra medaljer i OS, ett guld och tre silver, och Stina Nilsson har tre, ett guld och två silver.

Jessica Diggins och Kikkan Randall, USA, tog guldet i sprintstafetten.

Pyeongchang, TT:s utsända

ANNONS