Degerfors skickade HIF ur cupen

ANNONS
|

Exallsvenska Helsingborg är inne i en nybyggnadsperiod.

Men en så länge ser konstruktionen ut att sakna flera viktiga hörnstenar.

För i svenska cupen har laget inte visat någonting som tyder på att sejouren i superettan blir ettårig.

"En miss"

Förra helgen blev det en klar 0–3-förlust borta mot Brommapojkarna, och på söndagen föll HIF med 2–3 hemma mot Degerfors. Ett nederlag som innebär att Helsingborg inte längre kan ta sig vidare till kvartsfinal.

Men trots fiaskot sitter nye tränaren Peo Ljung lugn i båten.

- Jag känner mig supertrygg i var vi är och befinner oss. Att vi inte går vidare i cupen är en miss i vårt resultatmål, men det är varken stort eller litet, säger han till HD.

ANNONS

För Degerfors del betyder segern att laget står på maximala sex poäng i grupp 6. Brommapojkarna, med tre poäng på kontot, möter nollpoängaren Djurgården på måndagskvällen.

Bajen nära förlust

Hammarby var rejält illa ute hemma mot Varberg i grupp 7. Först på tilläggstid kunde Pa Dibba skicka in 3–3, vilket också blev slutresultatet.

- Det måste ha varit en rolig match att titta på. Vi skapar mycket chanser mot ett allsvenskt lag och är farliga, det tar jag med mig, säger Varbergs tränare Jörgen Wålemark till C More.

Gruppen toppas av Östersund, som bara behöver kryss mot Hammarby i sista omgången för att säkra en kvartsfinalplats.

I grupp 4 besegrade Elfsborg Ytterhogdal med 3–0. Den allsvenska toppklubben leder därmed gruppen med fyra poäng.

Kalmar FF fick nöja sig med oavgjort, 2–2, borta mot Landskorna i grupp 5. David Elm räddade Kalmar – som nu har två raka kryss i gruppspelet – med en sen 2–2-kvittering i 89:e minuten.

Söndagens cupspel rundades av med en solkar 6–0-seger för IFK Göteborg hemma mot Arameisk-Syrianska. Blåvitt och Sirius, som möts i sista omgången, har båda sex poäng vardera i grupp 3.

ANNONS
TT

ANNONS