Rebecca Peterson är klar för andra omgången i Franska mästerskapen. Arkivbild.
Rebecca Peterson är klar för andra omgången i Franska mästerskapen. Arkivbild.

Debuterande Peterson vann i Paris

Avancemang i sin första Franska mästerskapen-turnering och minst 809 000 kronor rikare. Rebecca Peterson har all anledning att vara nöjd efter att ha slagit ut taiwanesiskan Hsieh Su-Wei, rankad 45:a i världen, i första omgången.

ANNONS
|

96-rankade Peterson vann med 6–4, 6–3 i sin andra grand slam-match i karriären. I fjol kvalade hon in till US Open där hon förlorade i första omgången.

– Jag hanterade mig själv bra och hade bra fart i slagen, jag utnyttjade mina styrkor på ett bra sätt, säger Peterson som redan tjänat motsvarande 809000 kronor, vilket är vad förloraren i andra omgången får, till SVT.

Det var på förhand ingen lätt uppgift för 22-åringen från Stockholm. Hsieh, som tidigare varit världsetta i dubbel, slog förra året i ut världsåttan Johanna Konta i Paris-turneringen.

Men Peterson är i bra form. Hon vann ITF-turneringen på grus i franska Cagnes-sur-Mer tidigare i maj vilket gjorde att hon för första gången klev in på 100-listan på rankningen.

ANNONS

Hon överraskade taiwanesiskan i första set då hon gick till en 5–1-ledning. Sedan verkade det som om nerverna tog över och Hsieh vann tre raka game. Peterson kunde dock bryta till setseger 6–4.

Hsieh tog de två första gamen i andra set, men Peterson kom tillbaka och vann de tre följande. Efter 3–3 vann svenskan tre raka game för matchen.

– Jag är jätteglad. Det var en del nerver och jag har ju aldrig spelat huvudturneringen i Paris, säger Peterson.

I andra omgången väntar ännu svårare motstånd: 33-rankade Mihaela Buzarnescu, Rumänien, som besegrade Vania King, USA, med 6–3, 6–3.

TT

ANNONS