Danmark vann klart mot Ungern. Arkivbild.

Danskorna vann klart efter strejken

|

Danmarks förberedelser inför VM-kvalet mot Ungern var allt annat än optimala. Men efter att spelarstrejken avblåsts dagen före match visade danskorna, som spelar i samma kvalgrupp som Sverige, att det gick att spela bra fotboll ändå. Det blev en övertygande bortaseger, 6–1, efter att Sanne Troelsgaard gjort tre av målen.

Samma segersiffror vann Norge med mot Slovakien hemma i Sarpsborg. Världsstjärnan Ada Hegerberg har tackat nej till landslagsspel på obestämd tid, men i hennes frånvaro var det två andra anfallare som visade vägen. Efter nio minuter hade både Lisa-Marie Utland och Elise Thorsnes hittat målet och redan i paus hade Norge ledningen med 6–0. Caroline Graham Hansen var den enda tvåmålsskytten när svenske förbundskaptenen Martin Sjögren fick lite arbetsro efter Norges EM-fiasko i somras.