Danmark slog Vranjes Ungern

|

Danmark levde upp till förväntningarna och inledde handbolls-EM i Kroatien med en seger. Det blev 32–25 mot Ungern och svenske förbundskaptenen Ljubomir Vranjes.

I Varazdin, bara ett par mil från den ungerska gränsen, hängde Ungern länge med bra och hade 16–16 i början av andra halvlek. Då började danskarna dra ifrån. Storstjärnan Mikkel Hansen pangade på kort tid in sitt femte och sjätte mål innan han – mycket tveksamt – fick sin tredje utvisning och därmed rött kort med 20 minuter kvar. Danmark fortsatte att spela bra även utan Hansen och vann till slut komfortabelt.

Målvakten Jannick Green var en av de danska matchhjältarna, med totalt tio räddningar, efter att ha ersatt en mindre lyckad Niklas Landin.

I den andra matchen i Grupp D körde Spanien över Tjeckien, 32–15.

Split, TT:s utsände