Dahlins läckra nummer i debuten

Fyra skott på mål och lekstuga med motståndare på offensiv blå. Rasmus Dahlins försäsongsdebut för Buffalo hade allt utom poäng.
– Det var roligt. Bra seger dessutom, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Natten mot onsdag var det dags för Rasmus Dahlins första försäsongsmatch. Efter att ha vilats mot Columbus blev det 21.32 i speltid för Buffalos draftetta i natt mot Pittsburgh.

LÄS MER: Från en knölig isplätt i Grästorp till NHL

Frölundaprodukten noterades också för flest skott, sex stycken. varav fyra på mål.

– Det var lite nervöst i början, men som jag sa innan matchen; efter första perioden var det borta, säger Rasmus Dahlin till klubbens hemsida.

Buffalo vann dessutom även nattens match, efter att ha kommit undan med uddamålet, 3–2, mot Pittsburgh.

– Det var roligt. Bra seger dessutom, säger Rasmus Dahlin.

ANNONS

LÄS MER:Därför åker ikonens tröja inte upp i taket – Frölunda säger nej

Även coachen Phil Housley var nöjd, även om han också tyckte Dahlin såg lite trög ut i första perioden.

– Han skapade mycket chanser och hittade öppnande passar. Framför allt gillar jag hur varje skott han tar verkar gå på mål, säger tränaren till hemsidan.

18-åringen får visserligen vänta på första försäsongspoängen. Däremot fick han i väg sex skott (varav fyra på mål) – och framför allt bjöd han på en riktigt läcker fint.

Se bara hur han snurrade upp Pittsburghs Dominik Simon i klippet nedan (från Buffalos Twitter).

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS