Rasmus Dahlin inledde målskyttet i Keybank Center i natt.
Rasmus Dahlin inledde målskyttet i Keybank Center i natt. Bild: Jeffrey T. Barnes

Dahlin målskytt och matchhjälte

Rasmus Dahlin inledde målskyttet när Buffalo studsade tillbaka i natt efter två raka förluster. Backtalangen lade grunden till vad som till slut blev en tidig 3–0-julklapp mot Anaheim.

ANNONS
|

Buffalo kan summera en höst som nått över alla tänkbara förväntningar. I nattens match mot Anaheim tog laget julledigt på bästa sätt, och parkerar på slutspel med god marginal ner till strecket.

Bakåt stängde svenske Linus Ullmark till, och motade allt som Anaheim fick i väg mot Buffalo-kassen.

Framåt var det ingen annan än Sveriges mest hajpade draftetta någonsin, Frölunda-produkten Rasmus Dahlin, som inledde målskyttet.

"Vad sjuk han är"

I ett powerplay i första perioden tog han position i högra tekningcirkeln, fick en pass från blålinjen av namnen Rasmus Ristolainen, och prickade dit 1–0.

– Ja, vad sjuk han är, konstaterade Linus Ullmark när Sportbladet nådde honom efter matchen, och fortsatte:

ANNONS

– Nä, vad ska man säga, han har ju vuxit in i det här snabbt och är fantastiskt bra. Visst, vissa kvällar går det tyngre också, men det ingår ju bara helt naturligt i den här processen.

Första hemmamålet

Inte nog med att Dahlins mål kom att bli matchvinnande – det är dessutom talangens tjugonde poäng för säsongen. Han blev därmed ligans fjärde snabbaste 18-åring att nå den milstolpen, skriver tidningen.

Målet var dessutom Rasmus Dahlins första någonsin inför hemmafansen i Buffalo, hans tidigare tre mål hade samtliga kommit på bortaplan.

Nattens övriga NHL-resultat

Boston–Nashville: 5–2

Philadelphia–Columbus: 3–4

Detroit–Florida: 1–2

Calgary–St. Louis: 1–3

San Jose–Los Angeles: 2–3 (övertid)

Vegas–Montreal: 3–4 (övertid)

Arizona–Colorado: 6–4

Carolina–Pittsburgh: 0–3

Ottawa–Washington: 0–4

Toronto– New York Rangers: 5–3

Minnesota–Dallas: 1–2 (övertid)

Edmonton–Tampa: 3–6

Vancouver–Winnipeg: 0–1

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS