Rasmus Dahlin, Buffalo Sabres general manager Jason Botterill och Jack Eichel
Rasmus Dahlin, Buffalo Sabres general manager Jason Botterill och Jack Eichel Bild: TT

Dahlin hyllas av lagkamraten inför NHL-debuten

Det börjar närma sig NHL-debut för Rasmus Dahlin. Nu hyllas den svenske supertalangen av lagkamraten.
– Vi är superlyckliga över att ha honom här, säger Jack Eichel som valdes som tvåa i draften 2015.

ANNONS
|

Rasmus Dahlin har vant sig vid att uppståndelsen kring honom är stor efter åren i Frölunda och snacket om att han skulle bli vald som förste spelaren i NHL-draften.

Något han även blev i somras då han blev förste svensk sedan Mats Sundin blev vald som nummer ett 1989.

LÄS MER: Från en knölig isplätt i Grästorp till NHL – Rasmus Dahlins långa resa

ANNONS

Under sommaren har Rasmus Dahlin bytt Göteborg mot Buffalo och där har han redan på kort tid lyckats visa för sina lagkamrater att han besitter speciella talanger.

– Vi har fått lära känna honom bättre och självklart är vi superlyckliga över att ha honom här, säger lagkamraten, Jack Eichel, till nhl.com.

"En väldigt bra grabb"

Vald som tvåa totalt i draften 2015, Connor McDavid gick som etta, ses centern Eichel som en av Buffalo Sabres absolut största stjärnor. Nu har klubben fått ännu en supertalang.

– Han (Dahlin) kommer att vara den som syns i höjdpunkterna och ska hjälpa vårt lag. Bara genom att vara på is en vecka med honom märker jag att han sticker ut; skickligheten och spelsinnet. Han är också en väldigt bra grabb.

LÄS MER: Familjens stora lycka: "Fantastiskt att han får fortsätta leva sin dröm"

Totalt blev det 67 grundseriematcher i Frölundadressen och SHL för Dahlin som under den tiden lyckades skrapa ihop totalt 23 (8+15) poäng.

Nu lär det dröja länge innan Lidköpingskillen ökar på de siffrorna - om han någonsin återvänder till svensk hockey.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS