Foto: Bildbyrån/GP
Foto: Bildbyrån/GP

Därför valde Rönnberg kaptenerna

Frölunda har två nya kaptener: John Nyberg och Simon Hjalmarsson.

ANNONS
|

Joel Lundqvist leder förstås Frölunda som vanligt, men när Nicklas Lasu och Henrik Tömmernes försvann till Finland respektive Schweiz fick coachteamet leta efter nya ledare som assisterande kaptener.

– Jag tror inte det spelar någon roll vem som egentligen har ett A på bröstet, för i Frölunda kämpar alla ändå. Men det är självklart en stor ära, säger John Nyberg.

Han fick redan i somras höra om planerna – och ser utnämnandet som en skön bonus.

– Det betyder att jag gör något bra, säger Nyberg stolt.

Simon Hjalmarsson har liknande känslor:

– Det är hedrande, verkligen! Jag har kommit upp genom juniorerna i den här klubben, så för mig betyder det jättemycket. Jag vill vara en ledande spelare, som kan visa vägen både på isen och vid sidan av …

ANNONS

Coach Roger Rönnberg tar i mer än så.

– Vi letar efter människor som växer ut och blir ledare. Jag tycker att de här killarna verkligen har gjort det! John är trots sin relativt unga ålder en ledare i allt det han gör. Han är lokal, han står för det Frölunda vill stå för. Han jobbar hårt och vill utvecklas och är ödmjuk. Det känns väldigt roligt att kunna ge honom ett A.

Han fortsätter:

– Vi har satt ihop ett team av kaptener som ska täcka upp det som Joel Lundqvist behöver hjälp med. Om vi går till Hjalle så ligger han på en annan frekvens än Joel. Han är en ganska lugn och smart spelare som också alltid står för våra värderingar, säger Rönnberg.

Simon Hjalmarsson ler lite när han får höra berömmet.

Lågmäld och tänkande, alltså?

– Ja, det stämmer nog! Jag är inte den som höjer rösten i onödan eller i mitt sätt. För vissa kan det nog vara en trygghet att ha någon som inte är högt uppe i tonläget. Jag tänker lite före. Det är mitt sätt att vara – och det verkar som om coacherna tycker att det är en bra idé att ha med i sån i kaptensdelen …

ANNONS

ANNONS