Stephen Curry i matchen mot Denver.
Stephen Curry i matchen mot Denver. Bild: Jeff Chiu/AP/TT

Curry sköt 53 poäng för att överta klubbrekord

ANNONS

Stephen Curry sköt hela 53 poäng i NBA-matchen hemma mot Denver Nuggets och övertog därmed Wilt Chamberlains rekord som bäste poängplockare genom tiderna i Golden State Warriors. Den amerikanske stjärnguarden har nu gjort 17 818 poäng för den kaliforniska basketklubben.

– Jag tänker inte sakta ned, men en sådan här sak måste man stanna upp en sekund och njuta av, helt klart, säger 33-årige Curry.

Han behövde göra 19 poäng för att bli ensam om rekordet och löste det i första perioden, genom att skjuta 21 poäng redan då. Till slut vann Golden State matchen med 116–107.

Stephen Curry har spelat tolv år i Golden State och var en nyckelspelare när klubben vann NBA-titeln 2015, 2017 och 2018. Wilt Chamberlain gjorde alla sina poäng under åren 1959–1965.

ANNONS

– När man hör Wilts namn tänker man att hans rekord är onåbara. Jag har spelat här sex år längre, men det betyder ändå någonting att vara i topp på den listan, säger Curry.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS