Cubs håller sig kvar i finalkampen

ANNONS
|

Chicago Cubs håller hoppet vid liv i finalserien i baseboll mot Cleveland Indians efter 3–2 i den femte matchen.

Cubs var tvungen att vinna matchen i World Series för att ha kvar chansen till lagets första titel i MLB sedan 1908. Efter segern står det 3–2 i matcher, i bäst av sju, till Indians.

- Det känns som om vi spelar som bäst med kniven mot strupen. Vi gick ut och jobbade på. Förhoppningsvis kan vi vinna även den sjätte matchen. I den sjunde kan allting hända, säger Chicagos Kris Bryant.

ANNONS

- Vi är på väg att skriva vår egen historia. Vi siktar på att för 17:e gången den här säsongen komma tillbaka efter en förlust och vinna tre matcher i följd. Varför ska vi inte kunna göra det nu också?

Cubs-stjärnan, pitchern Jon Lester, höll i sex innings, vilket fick fart på hemmapubliken. Lester säger att han är redo att hoppa in även i de kommande matcherna om han behövs.

Den sjätte matchen spelas i Cleveland natten till onsdag. En eventuell sjunde match spelas dagen därpå.

Fakta: Så avgörs World Series

Den klassiska MLB-finalen kallas World Series och spelas mellan segrarna i den nordamerikanska basebollens National League (Chicago Cubs) och American League (Cleveland Indians). Det står 3–2 i matcher till Cleveland Indians. Först till fyra segrar vinner.

2 november, natten mot onsdag, match 6 i bäst av 7: Cleveland Indians–Chicago Cubs.

3 november, natten mot torsdag, eventuell match 7 i bäst av 7: Cleveland Indians–Chicago Cubs.

ANNONS