Bernardo Silva stod för ett hattrick mot Watford.
Bernardo Silva stod för ett hattrick mot Watford. Bild: Rui Vieira/AP/TT

Citys rekordkross – hade 5–0 efter 17 minuter

Manchester City gör sitt för att haka på Liverpool i toppen av Premier League. Watford åkte på en lika pinsam som smärtsam förlust borta på Etihad Stadium. Slutresultatet? 8–0.

52 sekunder. Så länge var det spännande när Manchester City tog emot Watford i Premier League-fotbollen.

Dryga kvarten senare stod det nämligen 5–0 på resultattavlan efter en rekordsnabb målskörd av hemmalaget på Etihad Stadium.

Efter David Silvas 1–0 i den första minuten ökade Sergio Agüero på till 2–0 från straffpunkten i den sjunde. Fem minuter senare kom en käftsmäll i dubbel bemärkelse för Watford när Riyad Mahrez smällde in en frispark, via ansiktet på bortalagets mittfältare Tom Cleverley, fram till 3–0.

4–0 och 5–0 kom av bara farten genom Bernardo Silva och Nicolás Otamendi – det sista när klockan bara hade passerat 17 minuter.

Inget lag har gjort fem mål på så kort tid i Premier League-historien. Enligt Viasat var det Blackburn som hade den tidigare rekordnoteringen när laget gjorde lika många mål på 24 minuter mot Sheffield United 1997.

Slut på förnedringen var det dock inte.

Matchen slutade till sist förkrossande 8–0 efter att Bernardo Silva gjort ytterligare två mål och Kevin De Bruyne satt spiken i kistan med fem minuter kvar.

Den övertygande segern gör att Manchester City nu är två poäng efter serieledande Liverpool – som på söndagen tar sig an Chelsea i en svår bortamatch.