I semifinal igen. Roger Federer.
I semifinal igen. Roger Federer.

Federer mot sydkoreansk doldis i semin

När de andra toppspelarna faller ifrån på grund av skador går Roger Federer som tåget. Schweizaren är framme i semifinal i Australian Open – för 14:e gången på 15 år.

ANNONS
|

Roger Federer vann sin kvartsfinal mot Tomas Berdych, Tjeckien, 7–6, 6–3, 6–4. Men det började dåligt för världstvåan som tappade sitt första servegame och fick kämpa sig tillbaka in i första set, som han vann i tiebreak.

Det var första gången under turneringen som Federer blev testad riktigt på allvar och han tog ut sin frustration på domaren, innan han fick ordning på sitt spel.

- Jag var frustrerad och lättirriterad, så jag är verkligen glad att jag vann det första setet, jag stal det ifrån honom, säger Federer.

ANNONS

Vägen öppen

Roger Federer har gått till minst semifinal i Australian Open alla år sedan 2004, förutom för tre år sedan då han blev utslagen i den tredje omgången. Och med konkurrenterna Rafael Nadal, Novak Djokovic och Grigor Dimitrov utslagna ligger vägen öppen för den sjätte titeln i Melbourne.

I semifinalen väntar sydkoreanen Chung Hyeon. 21-åringen, som slog ut Novak Djokovic i åttondelen, besegrade amerikanen Tennys Sandgren i kvartsfinalen i tre raka set.

58-rankade Chung vann med 6–4, 7–6, 6–3 och blir därmed Sydkoreas första spelare i en grand slam-semifinal.

Federer är imponerad.

- Jag har aldrig spelat mot honom, men det är kul att se nya namn slå igenom. Sättet han spelat på i turneringen har varit väldigt imponerande.

I den andra semifinalen möter britten Kyle Edmund kroaten Marin Cilic.

Halep vidare

På damsidan är världsettan Simona Halep, Rumänien, klar för semifinal. I kvartsfinalen besegrade hon Karolina Pliskova, Tjeckien, med 6–3, 6–2.

I semifinalen möter Halep 2016 års mästare Angelique Kerber, Tyskland. Det brukar bli jämna matcher mellan Halep och Kerber och de har vunnit fyra matcher var.

ANNONS

- Det kommer säkert att bli en maratonmatch. Men jag är van vid det och jag känner henne ganska väl. Hon trivs här, säger Halep.

Kerber vann kvartsfinalen mot Madison Keys, USA, med 6–1, 6–2 i en match som var över på bara 51 minuter.

- Jag njuter verkligen av att spela tennis just nu, säger Kerber.

I den andra semifinalen möts Elise Mertens, Belgien, och danskan Caroline Wozniacki.

TT-AFP

Fakta: Semifinalerna i Australian Open

Herrsingel: Roger Federer, Schweiz–Chung Hyeon, Sydkorea, Kyle Edmund, Storbritannien–Marin Cilic, Kroatien.

Damsingel: Elise Mertens, Belgien–Caroline Wozniacki, Danmark, Simona Halep, Rumänien–Karolina Pliskova, Tjeckien.

ANNONS