Elias Pettersson avgjorde för Vancouver. Arkivbild.
Elias Pettersson avgjorde för Vancouver. Arkivbild. Bild: Darryl Dyck/AP/TT

Pettersson avgjorde för Vancouver

Det blev en lyckad omgång för NHL-svenskarna. Elias Pettersson avgjorde för Vancouver och Elias Lindholm gjorde ett mål i Calgarys 3–2-vinst över Arizona.
– Vi fick med oss två poäng, det är allt som räknas, säger Lindholm efter matchen.

|

Elias Pettersson satte det matchavgörande målet när hans Vancouver vände en mardrömsstart till seger mot Montreal.

Efter den första perioden hade Vancouver släppt in fyra mål på hemmaisen i Rogers Arena.

Men skam den som ger sig. Efter tre spelade perioder hade Vancouver spelat in sig i den målrika matchen. Med 6–6 på resultattavlan gick lagen in i förlängning. Väl där tog det bara 13 sekunder innan Pettersson hade avgjort matchen.

24-åringen snodde åt sig pucken och kunde ensam sätta matchavgörande 7–6.

Även Elias Lindholm hittade rätt när han gjorde Calgarys 2–0-mål i första perioden mot Arizona.

– Det är alltid skönt att göra mål och hjälpa laget, det är alltid en skön känsla, säger Lindholm.

Arizona lyckades sedan göra två mål och ställningen var två lika med fem minuter kvar av matchen. Då satte Calgarys Nazem Kadri , som även noteras för assist på de två första målen, den avgörande pucken i powerplay.

– Det har varit många bra möjligheter under de senaste matcherna så det är skönt att äntligen se pucken i nät, säger Kadri.