En död efter att supporterbuss kraschade

En buss med fans till Glasgow Rangers på väg till en match kraschade och välte i Skottland. En 39-årig man har avlidit efter att 18 av bussens 37 personer förts till sjukhus, det rapporterar BBC.

ANNONS
|

Bussen var på väg till Rangers match hemma mot Partick Thistle när den körde av vägen och välte.

På bussen fanns 37 fotbollssupportrar varav nära hälften har förts till sjukhus. Kraschen inträffade strax efter klockan 14 svensk tid.

– Ambulanspersonal var på plats och 18 personer har förts till sjukhus, tre har bekräftats vara i allvaligt tillstånd, skriver den skottska polisen i ett uttalande.

Senare bekräftade polisen att en 39-årig man har avlidit, det skriver BBC.

Ryan Rowe var på väg till jobbet när han såg bussen i väggrenen, bara minuter efter att kraschen inträffat.

– En man satt ner med tårar i ögonen och han skakade. Han sa att bussen hade krängt till, säger han till BBC och beskriver situationen på platsen som kaotisk.

ANNONS

– Två eller tre fönster på bussen hade slagits sönder och när jag var där försökte räddningspersonal fortfarande få ut personer ur bussen, säger han.

Efter dagens match lade Gasgow Rangers ut ett meddelande på Facebook.

Även Rangers assisterande tränare David Weir uttalade sig om händelsen.

– Det blir uppenbart att det finns saker som är viktigare än fotboll. Våra tankar är hos personerna som var inblandade, deras familjer och jag är säker på att klubben kommer vara behjälpliga och göra vad de kan, säger han.

ANNONS