Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Foto:Bildbyrån

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Buffon slutar i Juventus

För två veckor sedan hade Gianluigi Buffon bestämt sig för att sluta. Nu är han inte riktigt säker längre.

Buffon har varit en av världens bästa fotbollsmålvakter i nära två decennier. I princip lika länge, i 17 år, har han tillhört italienska Juventus. Men nu har han bestämt sig för att lämna klubben.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Ligamatchen hemma mot Verona på lördag blir hans 640:e och sista match för Turinklubben. Inför matchen har Juventus redan säkrat Serie A-titeln för sjunde året i rad och dessutom vunnit den italienska cupen för fjärde året i följd.

- Att få avsluta det här äventyret med två nya titlar var viktigt, säger Gianluigi Buffon på en presskonferens.

Vad som händer härnäst för 40-åringen, som gjorde sin första Serie A-match som 17-åring 1995, är inte helt bestämt.

Mediespekulationer talar om erbjudanden från toppklubbar i Europa som Liverpool, Real Madrid och Paris Saint-Germain. Själv säger han att han ska ge sig några dagar för att fundera på framtiden.

- Vad jag ska göra? På lördag ska jag spela en match och det är det enda som jag vet helt säkert.

- För 15 dagar sedan var jag säker på att jag skulle lägga av, men sedan fick jag några spännande förslag, som gäller både på och utanför planen. När det handlar om utanför planen så kom det mest intressanta erbjudandet från (Juventus ordförande Andrea) Agnelli.

"Gigi" Buffons spelarkarriär har varit fylld av titlar. I Parma vann han både Uefacupen, italienska supercupen och italienska cupen. Efter flytten till Juventus har han vunnit ligan nio gånger, cupen fyra gånger och italienska supercupen fem gånger,

Ingen har heller gjort fler landskamper för Italien, 176 stycken, och Buffon har ett VM-guld från 2006 och ett EM-silver från 2012 att se tillbaka på. Vid fem tillfällen har han utsetts till världens bästa målvakt, senast förra året.