Brynäsjubel. Arkivbild.

Brynäs tog sjätte raka

Brynäs har hittat storformen. Borta mot formsvaga Örebro kom sjätte raka segern – efter 6–3 i Behrn arena. Och nu pekar allt på att laget tar en direktplats till kvartsfinal.

|

- Det är inte klart, men vi har satt oss i en bra position nu. Och nu vill vi vinna så många matcher som möjligt för att klättra i tabellen, säger Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin.

Gävlelaget klättrade på tisdagskvällen en placering till femte plats i tabellen. Ner till sjuan Malmö skiljer det alltjämt åtta poäng och det mesta tyder alltså på att Brynäs klarar en topp sexplacering som innebär direktplats till kvartsfinal.

- Vi har fått tillbaka studsen i laget och vi jobbar efter ett system, och när vi jobbar efter det försvarsmässigt då vinner vi matcher, säger Tommy Sjödin.

Bra juniorer

Brynäs fick en drömstart mot Örebro och visade en fantastisk effektivitet i första perioden. Redan efter 21 sekunder snodde forwarden Kevin Clark pucken och sköt distinkt matchens första mål. Skytteligaledaren Clark gjorde därmed sitt 20 mål den här säsongen. Efter knappt halv perioden ökade junioren Linus Ölund på ledning till 2–0 i spel fem mot fyra.

- Jätteroligt att våra juniorer producerar match efter match. De har varit bra i ett antal matcher nu, säger Tommy Sjödin.

Bara någon minut efter Ölunds mål tryckte frie Johan Alcén in nästa puck enkelt bakom Örebromålvakten Julius Hudacek.

Brynäskrossen fortsatte direkt i andra perioden. Efter bara 27 sekunder sköt Simon Bertilsson in 4–0 från blå linje. Och ett par minuter senare satte junioren Samuel Asklöf 5–0 mellan benen på olycklige Julius Hudacek.

Lessio briljerade

Men efter fem minuter i mellanperioden presenterad sig Örebros nyförvärv Lucas Lessio som gjorde sin andra match i Örebrotröjan. Först hittade forwarden rätt bakom Brynäs målvakt David Rautio efter rena klapp-klapp-spelet i powerplay. Och lite senare gjorde Lessio sitt och lagets andra mål, kanadensaren åkte ett varv på egen hand i offensiv zon och avslutade med en läcker backhand i krysset.

- Om vi lyckas få ett snabbt mål i sista perioden; vem vet hur det slutar då, sade sedan Lucas Lessio till C More i andra periodpausen.

Men Örebro fick inget snabbt mål då Felix Sandström som tagit plats mellan stolparna i Brynäs mål höll tätt. David Rautio som stod de två första perioderna blev nämligen kvar i omklädningsrummet efter periodpausen då han fick känningar av en skada.Fem minuter före ordinarie tid reducerade till sist Tom Wandell. Brynäs Lukas Kilström avslutade sedan målskyttet när han tryckte in 6–3 i powerplay.