Kevin Clark och hans Brynäs föll borta mot Trinec. Arkivbild.

Brynäs och Växjö föll i CHL

|

Brynäs åker hem till Gävle med ett underläge i CHL:s kvartsfinalspel. Tjeckiska Trinec vann det första av två kvartsfinalmöten med 3–1, efter att ha vänt ett 0–1-underläge i den sista perioden. Daniel Rakos hittade kvitteringen i numerärt överläge bara sekunder in i perioden, innan Martin Adamsky sköt 2–1 några minuter senare. Slutresultatet fastställdes med 52.21 på matchuret.

Brynäs mål gjordes av Andrew Miller i andra perioden.

Även Växjö inledde kvartsfinalspelet med förlust, dock en av uddamålskaraktär. Bern vann mötet i Schweiz med 3–2. Även om Linus Fröberg och Robert Roséns mål i början av tredje perioden kvitterade ut det som dessförinnan varit en 2–0-ledning för hemmalaget, så fick Bern sista ordet genom Ramon Untersanders mål med fem minuter kvar att spela.