Brynäs körde över Linköping

Brynäs chockade i den första SM-kvartsfinalen då man krossade Linköping borta med 6–0. David Rautio nollade sitt förra lag – men menar att siffrorna inte spelar någon roll.

ANNONS
|

Linköping vann tio av de elva senaste hemmamatcherna och slog Brynäs i tre av fyra möten i grundserien.

Men i den första SM-kvartsfinalen blev man helt utspelat i egna arenan.

Gästerna tog ledningen redan efter 27 sekunder och krossade till slut östgötarna med hela 6–0.

- En väldigt bra insats av oss, samtidigt som vi verkligen hade utdelning på våra chanser. Det måste man ju ändå erkänna, säger målvakten David Rautio.

ANNONS

Han släppte inte in någon endaste puck mot sitt förra lag – offensivt skickliga LHC.

- Klart att det är kul att hålla nollan. Men ärligt talat har det ingen betydelse vad det blir, huvudsaken är att vi vinner. Det låter säkert klyschigt, med är precis så det är i ett slutspel. Förra våren med Linköping inledde vi med 6–1 i första kvarten mot Växjö och vann även andra matchen. Ändå fick vi stryk med 2–4 i matcher. Man måste vara otroligt fokuserad på det som är här och nu.

Mardrömsstart

Brynäs fick en superstart med ledningsmål redan efter 27 sekunder av Jesper Jensen, efter slarv av hemmabacken Anton Karlsson.

Mindre än fem minuter senare hade den danske anfallsstjärnan ökat på genom ett stenhårt skott i krysset i numerärt överläge.

- En sådan mardrömsstart är sådant som händer och inget att säga om. Det jag är mycket besviken över är hur vi hanterar det tidiga underläget. Där har vi en hel del att analysera inför måndagens match, kritiserar LHC-tränaren Dan Tangnes.

ANNONS

Gästerna fortsatte sin enorma fart och effektivitet, samtidigt som Linköping inte kom någonstans och slarvade med pucken.

Säkerhetsskäl

Daniel Mannberg, Lukas Kilström, Jesper Boqvist och Jacob Blomqvist ökade på ytterligare och förnedringen var total för LHC inför hemmafansen.

Som om inte det vore nog drabbades viktige Sebastian Karlsson av en befarad axelskada.

Samtidigt klev både Jesper Jensen och Jonathan Granström av i Brynäs.

- Vi ville spara Jesper av säkerhetsskäl, mer än så säger jag inte. Jonathan är skadad och jag har inga fler kommenterar, säger tränaren Thomas Berglund.

Nu är det fördel Brynäs inför den andra drabbningen i Gävle.

- De sköt rakt igenom oss, vi täckte inte skott och fullföljde inte tacklingar. Allt måste bli bättre till dess, säger LHC:s lagkapten Niklas Persson.

TT

ANNONS