Jonas Engström (mitten) gjorde 1–0-målet i Broberg/Söderhamns 1–1-möte med Hammarby. Arkivbild.

Broberg/Söderhamn stoppade Hammarby

|

Elitserielaget Broberg/Söderhamn tvingades till ett tränarbyte mitt under bandysäsongen.

Ola Grönberg slutade av privata skäl – och till matchen borta mot serieledaren Hammarby fick sportchefen Svenne Olsson kliva in som klubbens temporära tränare.

Hur det slutade?

Broberg/Söderhamn fick 1–1, och satte därmed punkt för Hammarbys trend med åtta raka segrar. Jonas Engström ordnade gästernas ledningsmål i den 25:e minuten men tre minuter in i andra halvleken kvitterade Jesper Jonsson.

Till nästa match, hemma mot Hammarby på söndag, tar Jens Alftin över tränarrollen.

Bollnäs behövde bara en halvlek för att avgöra hemmamötet med Kalix. Efter sex mål på 45 minuter slog hemmalaget sedan av på farten och vann till slut med 8–0.

Hammarby toppar den haltande tabellen före Sandviken, Edsbyn och Västerås SK.