Tobias Forsberg i Leksand jublar över ett av många mål i onsdagens toppmöte mot Oskarshamn.

Brandlarmet gick – sedan kom målfyrverkeriet

Tre mål på 23 sekunder. När Leksand slog Oskarshamn med 7–4 i hockeyallsvenskan.så var den första halvan av den 12:e spelminuten en minst sagt händelserik sådan.

|

Toppmötet mellan Ettan Oskarshamn och trean Leksand fick ett stökigt förspel när brandlarmet på arenan i Oskarshamn gick under matchvärmningen.

Väl när spelare och publik fått återvända efter sin korta evakuering, och matchen började, så dröjde det inte många minuter tills Tor Immo gjort 1–0 för gästerna.

Sedan, med start 12 minuter in i matchen, spårade allt ur under ett gäng målgalna sekunder, där ansvarig för resultattavlan fick slita hårt för traktamentet. 0–2, 1–2, 2–2 kom inom loppet av 23 sekunder. När Oskarshamn dessutom gjorde 3–2 några minuter senare och även 4–2 i nästa

I slutändan var det dock Leksingarna som skulle få fira. När mittakten var slut stod det 4–5 på resultattavlan, vid slutsignal 4–7.

Ett resultat som innebar att AIK gick upp på samma poäng som serieledande IKO. Solnalaget besegrade Pantern borta med 4–0.

Samtidigt som den toppdramatiken utspelade sig så var det bottendramatik i Himmelstalundshallen i Norrköping. Nästjumbon Vita Hästen besegrade jumbon Tingsryd med 4–2, bland annat genom ett drömmål av Victor Lindman, och klättrade upp över kvalstrecket.

Övriga matcher: Björklöven–Almtuna 4–7, Västervik–Västerås 2–4, Modo–Karlskoga 0–1 (efter straffar), Karlskrona–Södertälje 7–3.