Bra läge för Juventus och Sevilla

De blixtrande målfyrverkerierna i Manchester och Leverkusen i tisdags bjöd på totalt 14 mål. Lika offensiva urladdningar väntade inte i Porto och Sevilla. Bortalagen Juventus och Leicester ville få med sig bra resultat hem till returerna om tre veckor i Champions Leagues åttondelsfinaler. Båda lyckades.

|

Juventus vann med 2–0 i Porto sedan den italienska storklubben spelat med en man mer i över en timma och för Leicester kan Jamie Vardys reduceringsmål bli betydelsefullt. Sevilla vann bara med 2–1 i en match som länge var ensidig och klart dominerad av den spanska ligatrean.

Hade det inte varit för Kasper Schmeichels fenomenala målvaktsspel kunde det ha gått riktigt illa för Leicester.

Räddade straff

Schmeichel stod för den ena paraden efter den andra. Bland annat gick han rätt på Joaquin Correas straffspark tidigt i matchen. Men han kunde inte stå i vägen för allt. Dansken var chanslös på Pablo Sarabias nick i 25:e minuten, på Sergio Escuderos perfekta inlägg.

Joaquin Correa tog revansch i andra när han gjorde 2–0 men Vardy stötte från nära håll in reduceringen och sitt första mål i Champions League.

En bra bit längre åt nordväst på den iberiska halvön ställde Alex Telles till det ordentligt för sig och Porto. Inom tre minuter drog försvararen på sig två gula kort för lika många våldsamma tacklingar.

Lyckade inhopp

Tränaren Nuno Esperito Santo tätade omgående bakåt genom att plocka ut anfallsstjärnan André Silva för defensive Miguel Layun. Inte släppa in ett mål snarare än att göra ett, var det uppenbara taktiska draget med det bytet. Det såg ut att kunna gå hem.

Paulo Dybala prickade stolpen för Juventus och italienarna skapade och skapade utan att få till det – men två synnerligen lyckade byten av tränaren Massimiliano Allegri slog in dörren till Portos stängda butik.

Marko Pjaca och Dani Alves hade precis hoppat in när de tryckte in 0–1 och 0–2 inom loppet av tre minuter och Juventus har mer än en fot i kvartsfinal.

Fakta: Så avgörs Champions League

14 februari: Paris SG–Barcelona 4–0, Benfica–Dortmund 1–0.

15 februari: Bayern München–Arsenal 5–1, Real Madrid–Napoli 3–1.

21 februari: Leverkusen–Atlético Madrid 2–4, Manchester City–Monaco 5–3

22 februari: Porto–Juventus 0–2, Sevilla–Leicester 2–1.

Returmatcherna i åttondelsfinalerna spelas 7–8 mars och 14–15 mars.