Andreas Borgmans avstängning kortas. Arkivbild.
Andreas Borgmans avstängning kortas. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Borgmans straff kortas efter överklagan

Frölundas Andreas Borgman fick en lång avstängning efter en knätackling på Linköpings Broc Little.
Nu kortas straffet efter en överklagan.

ANNONS
|

Det var i lördags som Andreas Borgman fick matchstraff efter att ha knätacklat Broc Little.

Dagen efter fick Borgman fyra matchers avstängning i SHL samt även en match i CHL då den spelades under avstängningsperioden.

Borgman och Frölunda valde att överklaga disciplinnämndens beslut.

”Jag anser, enligt ovan, att fyra matchers avstängning inte är ett korrekt beslut, men vill ändå få klarhet i vilka fyra matcher avstängningen gäller om disciplinnämndéns beslut står fast och under vilken tidsperiod. Jag kan inte acceptera en extra matchs avstängning på grund av ett formellt fel”, skrev Borgman i överklagan till Riksidrottsnämnden, enligt SVT.

Nu har Riksidrottsnämnden kortat straffet så att det kommer att gälla i fyra matcher i stället för fem. Avstängningen gäller till och med den 6 december.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS