Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Michael Campbell, till höger i bild, sprang den korta stafetten tillsammans med Usain Bolt på friidrotts-VM i London i augusti. Under söndagen var han med om en bilolycka där en landslagskollega avled. Bild: Bildbyrån

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Bolts stafettkamrat i dödsolycka

  Jamaica är i chock. En av landets största friidrotts-talanger, trestegshopparen, Jordan Scott har avlidit i en bilolycka. I samma bil befann sig Michael Campbell som var med och sprang stafett för Jamaica på friidrotts-VM i somras, tillsammans med Usain Bolt.

  Friidrottarna åkte tillsammans i en bil på Hope Road i St Andrews i deras hemland. Bilen kraschade in i ett cementblock, avsett för att skilja två vägar åt. 

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Efter kraschen konstaterades Scott, som representerat Jamaica på junior-VM, död på sjukhuset. Läget för Michael Campbell beskrivs som kritiskt. 

  – Det är extremt chockerande nyheter. Jag kan inte tro att det är sant, säger tränaren Machell Woolery till tidningen Jamaica-Gleaner

  Olyckan kommer bara veckor efter att Michael Campbell sprang den korta stafetten tillsammans med Usain Bolt, där storstjärnan skadade sig på upploppet och Jamaica gick miste om medalj. 

  Bolt var själv med om en bilolycka där höjdhopparen Germaine Mason avled i Kingston tidigare i år. 

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.