Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/12

Bolt skadad i karriärens sista lopp

Usain Bolts sista show slutade i moll. I 4x100 metersstafetten föll Bolt ihop skadad på sista sträckan och fick inte gå i mål i sitt sista lopp någonsin – istället jublade publiken åt Storbritannien som vann. Bolt lämnade arenan för vård direkt efter loppet.

Han har redan avslutat sin solokarriär med ett brons. På lördagskvällen var det dags att också göra sitt sista stafett-lopp för det jamaicanska landslaget. Och med det också definitivt lägga spikskorna på hyllan. 

Han bjöd på stor show i sedvanlig stil inför startskottet med leenden och gester.

Det jamaicanska laget, bestående av Yohan Blake, Omar McLeod, Julian Forte och så på den avslutande sträckan – Usain Bolt, startade från femte banan. Tillsammans med amerikanerna – med guld- och silvermedaljörerna på den individuella 100 metersfinalen Justin Gatlin och Christopher Coleman – var Jamaica favoriter. 

Föll ihop på upploppet

Dånet var helt öronbedövande på upploppet – då hände det som inte fick hända. Usain Bolt skadades. Han föll ihop med bara ett tiotal meter kvar till mållinjen – och istället var det hemmahoppen i Storbritannien som var först över mållinjen. Skadan såg ut att vara drabba baksida lår – men med hjälp av lagkamraterna och lite återhämtningstid kunde Bolt efter någon minut halta förbi mållinjen till publikens stora jubel. Hans sista lopp i livet avslutades i förtid och den jamaicanske legendaren lämnade arenan kort i buss kort därefter. 

"Det är kramp"

Jamaicas lagdoktor kommenterade skadan senare under kvällen.

– Det är kramp i vänster hamstring men mycket smärta kommer från besvikelsen att ha förlorat loppet. De sista tre veckorna har var tuffa för honom, säger Dr Kevin Jones. 

Chijindu Ujah, Adam Gemili, Daniel Talbot och Nethaneel Mitchell-Blake fick hänga på sig en guldmedalj sedan de passerat de 400 meterna på tiden 37.47.  

Silvret gick till USA och Japan fulländade pallen på bronsplatsen. 

 

 

Mest läst