Bollnäs Patrik Nilsson blev tvåmålsskytt mot Edsbyn. Arkivbild.

Bollnäs bäst i Hälsingland

|

Bollnäs vann rivalmötet mot Edsbyn med 5–3 och spelade därmed sin sjätte match i följd utanför förlust i elitserien i bandy.

Bollnäs supportar fick jubla högst i bandykyrkan i Edsbyn i en match där Bollnäs såg ut att gå mot en säker vinst.

Fria ytor i vänsterförsvaret vid två tillfällen gjorde att Bollnäs kunde dra ifrån till 2–0 i halvtid, en ledning som utökades till 4–0 tio minuter in på den andra halvleken.

Men Edsbyn kom tillbaka, ända till 3–4 med kvarten kvar. Då blev Christian Mickelsson matchhjälte sex minuter från slutet med ett skott som trasslade sig in i mål efter en andravåg. Det var Mickelssons andra mål för kvällen, även Patrik Nilsson blev tvåmålsskytt.

I kvällens andra derby slog Hammarby Tellus med 6–1 medan Sandviken hade en rejäl målfest hemma mot Broberg/Söderhamn. Det blev hela 17–5 till gästrikarna efter fem mål av Christoffer Edlund och fyra från Lucas Widmans klubba.