Bold Eagle, här med kusken Franck Nivard, bjuds in till Eltloppet efter seger i Grand Criterium du Vitesse på banrekord. Arkivbild.
Bold Eagle, här med kusken Franck Nivard, bjuds in till Eltloppet efter seger i Grand Criterium du Vitesse på banrekord. Arkivbild.

Bold Eagle inbjuden till Elitloppet

Efter sex raka andraplatser blev det seger för franska travstjärnan Bold Eagle. På söndagen vann han Grand Criterium du Vitesse i Cagnes-sur-Mer på nya banrekordet 1.08,9.

ANNONS
|

Kusken Franck Nivard kunde sitta och finåka över upploppet sedan han kört till spets efter knappt halva loppet.

Efter uppvisningen fick ägaren Pierre Pilarski en inbjudan till Elitloppet av Solvallas sportchef Anders Malmrot. I fjol vann Bold Eagle försöket på 1.08,5 men slutade bara fyra i finalen. Nu jagar man revansch.

- Vi tackar för inbjudan och planen är att vi åker till Sverige, sade Pilarski.

ANNONS

Bold Eagle hade inte segrat sedan 5:e augusti i fjol. Han var tvåa i vinterns samtliga lopp på Vincennes-banan i Paris, som inkluderar bland andra Prix d’Amerique och Prix de France. Många har tvivlat på hästens segervilja men nu var han helt överlägsen.

Banan var blöt på grund av rikligt regnande på den franska Rivieran och segertiden på 1.08,9 var enorm.

Timoko hade det tidigare banrekordet på 1.09,5 efter seger i samma lopp i fjol.

- Bold Eagle såg väldigt bra ut i dag och jag är mycket nöjd. Nästa lopp blir Prix de l’Atlantique på Enghien den 21 april. Det finns ett lopp i Caen två veckor innan Elitloppet men jag tror vi står över det, sade tränaren Sebastien Guarato.

Sedan tidigare är svenske Readly Express och schweiziska stoet Uza Josselyn inbjuda till Elitloppet.

Jörgen Westholm körde in Apollon De Kacy till ett sjundepris.

TT

ANNONS