Bliznac ger Sävehof tyngd

ANNONS
|

För Kristian Bliznac blir kvällen något extra. Tillbaka till Nolhagahallen, fast i gästernas omklädningsrum. Sedan elitseriepremiär mot Alingsås.

Publiken kommer att reagera, hans före detta lagkompisar står på andra sidan. Nya röster på bänken, Magnus ”Bagarn” Johansson och Erik Fritzon i stället för Robert Wedberg.

–Nolhagahallen har varit mitt andra hem i sex år, det är ett helt underbart ställe tycker jag. Men jag har lätt att trivas där jag hamnar och det ska bli kul att se vad jag kan göra i Sävehof. Jag har triggats av kicken man får av ett miljöombyte, jag behövde det, säger Bliznac.

ANNONS

29-åringen har just avslutat morgonträningen när vi träffar honom hemma i lägenheten på Mölndalsvägen. Han köper med mat på vägen till lagkompisarna Fredrik Larsson och Kent Robin Tönnesen. Det blir tv-spel så fort intervjun är avslutad.

–Jag älskar att ha folk hemma, det är något jag har fått med mig från min uppväxt. Jag är inte typen som gillar att sitta ensam.

Berätta om hur det har varit att komma till Sävehof?

–Jag trivs jättebra. Det är mer konkurrens i laget nu eftersom vi har en bred trupp. Det är utvecklande och jag hoppas att det gör mig bättre. Champions League känns som en morot också, att få uppleva det äventyret en gång till. Sedan gillar jag tränaren. ”Bagarn” (Magnus Johansson) är en vinnare. Han hatar att förlora lika mycket som jag själv, jag respekterar honom väldigt mycket.

Vardagsrummet är fyllt av minnen från Alingsås SM-guld 2009. Bliznac visar tavlor han har fått av en fotograf som följde resan från slutspelet till finalen i Globen.

–Det är kul att ha det nu, han gjorde en bok också som vi fick.

Bliznac har fått mycket speltid under försäsongen och ute till höger har norrmannen Kent Robin Tönnesen börjat hitta rätt.

ANNONS

–Det blir så mycket lättare att vara spelfördelare när du har sådana skyttar omkring dig. Det ser jäkligt spännande ut, säger Fredrik Larsson.

Laget siktar på att försvara SM-guldet och vill gärna vara ett av de fyra lagen som tar sig vidare från gruppspelet i Champions League.

–Det är klart att det blir tufft med Madrid och Kiel, båda finallagen, i gruppen. Dessutom har vi Celje, men jag tror ändå att vi har en chans, säger Bliznac.

ANNONS