Blåvitt bytte gräs mot is: "Har längtat"

Några eleganta solonummer, en del skakiga ben och ett par fina målvaktsräddningar. Det bjöds på både högt och lågt när IFK Göteborg bytte gräs mot is. – Det blir bara roligare och roligare att lira för varje år, säger Tobias Hysén, målvaktshjälte i vinnarlaget.

ANNONS
|

Vanligtvis är det gräs som gäller – men på fredagen snörade IFK Göteborg på sig skridskorna och spelade en internmatch i ishockey i Frölundaborg. Ett inslag som blivit återkommande i den blåvita kalendern.

Traditionsenligt delades lagen upp utifrån ålder – äldre mot yngre. Och trots en smakstart för det yngre laget, när August Erlingmark styrde in 1-0 fint framspelad av Patrik Karlsson Lagemyr, var det i slutändan det äldre gardet som stod som segrare med komfortabla 7-3 på resultattavlan.

– Segern kändes säker. De hade inte så mycket att komma med, säger Tobias Hysén och skrattar.

Han fortsätter:

– Det var gött att vinna. Det här kan ha varit första gången jag var med i det vinnande laget sedan typ "Bengan" och ”Ölme" var med, 2007.

ANNONS

"Har väl sett på tv"

35-åringen, som till vardags håller till längst fram i fotbollsplan, brukar välja att ställa sig som sista utpost när det kommer till ishockey. Så även i år. Och där kom han att spela en nyckelroll. Under matchens två perioder (2x20 minuter) visade ”Tobbe” upp målvaktsfärdigheter som nog hade fått en annan SHL-målvakt att imponeras. Finaste numret var en trippelräddning i den första perioden.

– Man har väl sett hur de gör på tv, säger han och ler.

Pontus Dahlberg som brukar sköta rollen som burväktare när det handlar om fotboll – var mäkta imponerad av Hyséns färdigheter som målvakt.

– Tobbe var jävligt bra i mål, han var man of the match, säger Dahlberg som själv hade svårt med det kreativa spelet men som imponerade när det kom till närkamper och inställning.

– Fajtingmässigt var jag tio av tio. Hockeymässigt var det väl en lägre siffra, utan att gå in på något exakt...

– Det var skitroligt att spela i alla fall!

"Har längtat till den här dagen"

En som under lång tid hade sett fram emot isträningen var August Erlingmark.

– Jag ville vara med redan förra året, men då hade jag inte kontrakt så jag fick inte. Så jag har längtat till den här dagen jävligt länge.

ANNONS

Och när han väl fick chansen imponerade på lagkompisarna. Både Hysén och Dahlberg berömde mittfältaren, som själv hade tonat ner förväntningarna på sig själv inför träningen.

– Det kändes bra, skridskoåkningen har jag där, men inte klubbtekniken. Jag är duktig på att få ner förväntningarna, haha. Men jag trodde nog att de andra skulle vara lite bättre, haha.

ANNONS