Mirjam Björklund vann sin första match i WTA-turneringen i Båstad.
Mirjam Björklund vann sin första match i WTA-turneringen i Båstad. Bild: Anders Bjurö/TT

Björklund vidare i Båstad – trots mardrömsstart

Mirjam Björklund besegrade japanskan Misaki Doi med 2–1 i set och avancerar till andra rundan i WTA-turneringen i Båstad. Det gär även Sverigeettan Rebecca Petersson.

ANNONS

23-åringen från Stockholm vann sin första match mot Misaki Doi och är därmed vidare i det svenska tennismeckat Båstads WTA-turnering.

Hon startade på sämsta tänkbara sätt då japanskan bröt hennes serve och gick upp i 2–0-ledning. Björklund vaknade dock till framför den skrala publikskaran och vann fyra game i rad, hon vann till slut setet med 6–4.

Doi som är högre på världsrankningen än Björklund, 104 respektive 125, ville däremot inte ge sig och vann andra set med samma siffror, 6–4.

I tredje set var det inget snack då Björklund övertygade och vann med 6–2. I nästa omgång ställs hon mot 146-rankade spanjorskan Rebeka Masarova.

ANNONS

Björklund rider på succén från att ha kvalat in till Wimbledon tidigare i juni. Väl där blev det respass mot världstvåan Ons Jabeur i en ensidig historia, 1–6, 3–6.

Vidare är även Rebecca Petersson, 96:a på världsrankningen. Petersson vann i två raka set (6–4, 6–2) över norskan Malene Helgø. I nästa runda väntar nu fransyskan Leolia Jeanjean.

Annars bjöd första matchen för dagen på en svenskskräll. Caijsa Hennemann är rankad 388 i världen och många trodde nog inte att hon skulle rå på Renata Zarazua som rankas 194, men svenskan vann med 2–1 i set (6–4, 2–6, 6–1) och möter ungerska Panna Udvardy i nästa omgång.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS