Björgens fiasko - utslagen redan i kvartsfinalen

2015 blev hon världsmästare i VM-sprinten. Men när Marit Björgen skulle försvara sin titel blev det fiasko för den norska stjärnan som åkte ur sprinttävlingen redan i kvartsfinalen. – Hade det varit högre fart hade man kanske gått vidare. Men så är det, säger Björgen till SVT.

ANNONS
|

Hon har vunnit tre raka VM-guld i sprint - men nu står det klart att det inte blir något fjärde guld i rad för Marit Björgen. När sprintdistanseninledde VM i Lahtis blev det inte alls någon lycka för den norska stjärnan. Efter att ha tagit sig vidare från kvalet tog det stopp redan i kvartsfinalen.

I ett tufft heat med åkare som Ida Ingemarsdotter, Ingvild Flugstad Östberg och Heide Weng hade Björgen, som har haft problem med formen under hela säsongen, inte mycket att sätta emot.

"Gick bara att åka i ett spår"

Efter en svag start hamnade Björgen längst bak i klungan, och med det svaga utgångsläget lyckades hon aldrig hitta någon bra position och hon slutade inte bättre än fyra.

ANNONS

Och efteråtvar det en besviken norska, som hade åsikter om underlaget. Det har snöat mycket i Lahtis och det gjorde det svårt för åkarna att hålla uppe farten.

–Det är nästan bara ett spår som gick att åka i. Jag tyckte inte att det gick så fort, säger Björgen till SVT.

Ida Ingemarsdotter vann heatetoch tog sig vidare till semifinal. Också där fortsatte svenskans succé, som nu är klar för final tillsammans med Hanna Falk.

ANNONS