Sveriges Måns Hedberg kraschade i slopestylekvalet i snowboard. Han omhändertogs av sjukvårdspersonal. Trots olyckan är det inte uteslutet att han kan tävla i nästa gren, big air.
Sveriges Måns Hedberg kraschade i slopestylekvalet i snowboard. Han omhändertogs av sjukvårdspersonal. Trots olyckan är det inte uteslutet att han kan tävla i nästa gren, big air.

Big air inte uteslutet för Hedberg

Det är ännu inte spikat om Måns Hedberg, som föll dramatiskt i snowboardsherrarnas kval, tävlar i big air. Lagkompisen Niklas Mattsson, som slutade nia i slopestyle, är optimistisk:

ANNONS
|

För Sveriges två snowboardåkare är OS en något utdragen historia, tävlingsmässigt. De var först ut av alla svenskar med tävlingar i fredags och det dröjer en dryg vecka innan big air rivs av. Något som Måns Hedberg kanske kan ha fördel av.

- Som det ser ut ska han känna av läget. Vi har cirka en vecka på oss att peppa igång, men tanken är att han ska köra, säger Niklas Mattsson.

ANNONS

Scenerna som utspelade sig under lördagens slopestylekval var obehagliga. Hedberg kom fel in det avslutande stora hoppet i Phoenix extrempark i Bokwang och kraschade rejält. Eftersom Hedberg i mars bröt nacken och sedan gjorde en oväntat snabb comeback skapade fallet oro i svensklägret.

Mattsson berättar han blev "jäkligt rädd" när han såg fallet på repriserna och började fundera på om lagkompisen slagit i nacken.

- Det är tragiskt, han är den som inte ska behöva utsättas för det här igen. Som tur är verkar det ha gått bra och inte är så allvarligt, en smäll mot käken och han har ont när han tuggar. Jag är glad att det var så lindrigt.

Förbundskapten Jocke Hammar är något försiktigare. Han säger att det återstår att se om det blir två svenskar i nästa snowboardgren. Hedberg hade inga frakturer men ska kontrolleras för eventuell hjärnskakning innan beslutet fattas.

- Han är lite knäckt mentalt. Det var ett antiklimax för honom när träningen hade gått så bra, han var verkligen sugen och skulle ställa ner det här åket och gå till final. Det var det han kände och så gick det som det gick det sista hoppet. Jättetråkigt, säger Hammar.

ANNONS
Pyeongchang, TT:s utsända

ANNONS